Oefening, ritueel /ceremonie om jezelf te eren en te centreren. 

 

 

Ik hoop dat je er net zoveel aan hebt als ik en iedereen die de kracht van dit oeroude ritueel heeft ervaren.  Werkt super krachtig en eigenlijk een must is voor iedereen in deze wereld. Vooral in deze chaotische tijd waarin we in de overgang naar een ander tijdperk zitten, is het erg ondersteunend.

 

Misschien weet je dat de cirkel voor het eeuwige staat, de cirkel is rond,  oneindig dus en zo ook onze ziel. De cirkel en de windrichtingen zijn altijd door alle volken over de hele wereld gebruikt om gecentreerd op deze wereld te leven, in balans. Het brengt je kracht en inzicht in jezelf.

Het is belangrijk om te realiseren waar je staat op deze aarde, door de oefening waarin je jezelf centreert sta je steviger in je schoenen en blijf je dichter bij jezelf. Je ziel zal zich absoluut gesteund voelen door je intentie en de kracht die je oproept. Je ziel zal zich nog zichtbaarder maken voor jezelf.

De oude universele kennis, die reeds in je zit, activeer je hierdoor! Door middel van de afstemming op de windrichtingen en dan op jezelf, het is dus niet zo dat alles van buiten komt, je gaat al je innerlijke krachten activeren door dit ritueel.

Wat ik zelf ervaren heb en waar ik zeker van ben is dat de oude kennis resoneert met onze ziel, dat al deze oude kennis reeds in je zit, soms heel diep weggestopt, deze waarheid wil naar boven komen, geactiveerd worden, erkend en gezien worden, zodat je kunt leven met de waarheid over wie jij bent. Hierdoor kom je thuis bij jezelf. 

 

 

De oefening kort uitgelegd in mijn eigen woorden. Eventueel kun je later meer kennis toevoegen aan deze oefening, er dieper op ingaan zeg maar. 

 

 • Voor je begint zoek uit waar het Noorden, Oosten, Zuiden en het Westen zich bevinden. Volgens het Indiaanse medicijnwiel vindt je bepaalde krachten in bepaalde richtingen, voor deze oefening niet nodig om te weten maar het kan je misschien wel helpen.
 • Het Noorden vind je de krachten van wijsheid, transformatie en de kracht van zuiverheid
 • Het zuiden, Groei, vertrouwen en Liefde.
 • Het Westen voor levenservaring, inzichten, inkeer
 • Het Oosten Helderheld, Inspiratie, verlichting, nieuw begin. 

   

   

  Ga ergens in je woning staat waar je in gedachten een cirkel om je heen trekt, dit kun je eventueel ook doen met een voorwerp, zoals een lint of stenen of iets anders. Doe dit rechtsom

   

  Visualiseer dan een bol wit of lichtblauw licht in en om je heen zodat de cirkel driedimensionaal is en jouw helemaal omhult.

   

  Sta in het midden van deze cirkel

   

  Zet een stap richting Noord. * Groet het Noorden en zeg (laat weten) Graag ben ik in verbinding met de oorspronkelijke kracht van Noorden.

   

  Stap terug in het midden

   

  Zet dan een stap richting Zuid. * Groet het Zuiden en zeg dat je je wilt verbinden met de oorspronkelijke krachten van het Zuiden. 

   

  Stap terug in het midden

   

  Zet dan een stap richting West * Groet het Westen en zeg dat je je wilt verbinden met de oorspronkelijke krachten van het Westen.

   

  Stap terug in het midden

   

  Zet dan een stap richting Oost * Groet het oosten en zeg dat je je wilt verbinden met de oorspronkelijke krachten van Oosten.

   

  Stap terug in het midden

   

  Hef je handen naar de hemel, groet deze en zeg dat je je wilt verbinden met de sterren, zon en de oorspronkelijke liefdesvelden van liefde en licht.

   

  Leg je handen op de grond, moeder aarde , groet en bedank moeder aarde voor het leven en zeg dat je een stevig contact wil met de aarde/natuur. Voel je voeten ook goed op de aarde staan. 

  (zelf vraag ik altijd om een goede krachtige verbinding van het magnetisch veld van de aarde en mijn lichaam). 

   

  In de cirkel blijf je even staan en visualiseer veel licht in je lintlichaam -je krachtlichaam of je astraal lichaam ook wel genoemd- laat een krachtige straal van helder licht van boven naar beneden en van beneden naar boven door je lichaam gaan. 

   

  Ga dan naar je middelpunt van je lichaam (ongeveer 2 cm onder je navel, binnen in je buik dus) en weet dat dat jouw middelpunt is. Deze kun je ook een kleur geven bijvoorbeeld een gouden bol. Gedurende de dag kun je af en toe even contact maken met dit middelpunt, het zal je helpen in balans te blijven.

   

  Voel je lichaam, je voeten op de aarde en ga naar je hart, verlicht deze in gedachten en verbind deze met alle richtingen, West, Oost, Zuid, Noord, Universum en aarde.  Vraag om balans en vrede. 

   

  Dit zorgt ervoor dat je tussen alle windrichtingen in gecentreerd blijft -. (dus wat er ook gebeurd om je heen in het leven, jij staat in het midden van het wiel, gaat niet meedraaien zodat je uit balans gegooid wordt. Je blijft in het midden.)

   

  (Ga dan even terug naar het contact met je voeten en de aarde (goed voor de aarding en weer terug te komen in het hier en nu, met beide voeten op de grond)

   

  Dan is de oefening afgelopen en kun je de cirkel weer openen, (doe dit linksom).

   

  Je kunt ook alle  (wind)richtingen nogmaals bedanken als je dat zo voelt.

   

  Op den duur ga je merken dat je een eigen systeem krijg om deze oefening te doen. In het begin ben je er even geconcentreerd mee bezig maar na 1 of 2 weken doe je het in 1 a 2 minuten. Deze oefening komt dus voor in alle werelddelen en alle oude volken deden dit, dus ook jouw voorouders van duizenden jaren geleden 😉 het is superkrachtig. Na een week dagelijks even deze oefening doen zul je zeker een groot verschil voelen! 

   

  Mocht je er later dieper op in willen gaan, dan kun je bv, vragen om kracht, liefde licht, inzicht, intuïtie, vertrouwen enzovoort. Je kunt je zelf verdiepen in de oude kennis en de windrichtingen, of wat je intuïtief voelt. Luister altijd naar de stem van je hart.

   

  Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd of openbaar worden gemaakt.

   

  Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd of openbaar worden gemaakt.