* Je hartbrein is een ruimere dimensie dan je mind-brein!

 

In deze huidige tijd is het van belang volgens vele wijze mensen (niet alleen volgens de inheemse volken) dat wij veel meer vanuit ons hart gaan leven. Vele mensen denken dat ze dat al doen, denken ja ;-) ...alleen realiseert men vaak niet hoe de mens - tot in kleine details vanuit de samenleving, o.a. door de media en het onderwijs - wordt ontkracht om daadwerkelijk vanuit deze wijsheid te leven. Door bewustwording hiervan, hou je het harts -bewustzijn in liefde en veilig.

 

Als genoeg mensen de verbinding weer kunnen maken met hun hart en de liefde die daar huist, de liefde die overal om ons heen aanwezig is, in de natuur, en als we de schoonheid en de heiligdom van dit leven weer gaan begrijpen, dan kunnen we het overheersende bewustzijn verschuiven van verstand naar hartbewustzijn. Wij zijn vonken van Goddelijk bewustzijn.

 

De 5e sfeer is een lichtrijk welke zich concentreert op het menselijk hart en welke resoneert met de aardse biologische schepsels en planten. Eigenlijk het leven dus gewoon zien voor wat het werkelijk is, want de Goddelijkheid en de liefde vindt je in alles wat leeft. Alleen via het hart ben je verbonden met de schepper van de oorspronkelijke wereld, een gevoel van vrijheid, liefde en licht  maakt de verbinding met de bron voelbaar, dat kan ook alleen vanuit het hart. Met je hoofd kun je er misschien wel naartoe maar door de deur gaan, lukt alleen via je hart!

 

De hoeder van de 5e sfeer (ook wel 5e dimensie genoemd) zijn de Pleiaden, een sterrenstelsel dat zich in het sterrenbeeld Stier bevindt. De Pleiadiërs zijn in de afgelopen 30.000 jaar de voorouders van vele inheemse volken, zoals verscheidene prehistorici aangeven. De centrale ster van de Pleiade is de Alcyone. In deze tijd -terwijl de Maya kalender het ontwaken van de aarde bewerkt, stemmen de Pleiaden zich op ons zonnestelsel af en komen steeds meer in contact met de mensen op aarde.

 

Duizenden jaren lang heeft de mens de werkelijkheid begrepen door middel van de mythologie, simpel door afgestemd te zijn op hun hoger zelf. Intuitiëf lazen zij de de verhalen van de sterren. Waar wetenschappers deze tijd ontdekkingen doen zijn deze al vele eeuwen terug beschreven en waargenomen door inheemse volken. De moderne wereld is deze verbinding, die de bron van rijke oude tradities vormt, kwijtgeraakt. Sterren-overlevering is de oerbrug naar de hogere sferen/dimensies.

 

Sterren zijn de cellen van de melkwegen, net als de cellen in ons lichaam. De sterren-overlevering maakt het cel geheugen, het geheugen dat met licht is gecodeerd in onze cellen, opnieuw wakker. De ouden keken naar de sterren en luisterden en al zingend naar. Het lijkt alsof we deze draad naar de goddelijke geest zijn kwijtgeraakt. Nog maar honderd jaar geleden schilderde van Gogh de sterren aan de nachtelijke hemel als ronddraaiende galactische licht spiralen.

 

Contact met de 5e sfeer voel je via de liefde die in jezelf zit, deze raakt je diep aan nadat je overtuigingen over aangeleerde maatschappelijke orde en hoe je zou moeten leven uit je systeem hebt verwijderd. Je komt in een staat van totale acceptatie van jezelf, hoe je leven er ook uitziet op dat moment. Je maakt contact met je ziel en hierdoor ook opnieuw met je hart, alleen op een dieper niveau. De sterren kunnen je hierbij helpen. Kijk naar de sterren en laat de energie van de sterren je overstralen. De enige manier om liefde te kennen is door haar te ervaren. En dit betekent deze te ervaren in en met het Zelf.

 

Kies het pad van jouw hart. Wordt een met jouw hart. Veel zoekers willen het universum zelf begrijpen, dat kan door middel van liefde. In de eerste plaats liefde voor jezelf, contact met je hart en ziel! Het betekent niet dat je altijd maar lief en aardig gevonden moet worden! Het gaat om liefde voor jezelf in de eerste plaats. Het kan zijn dat je soms van je af moet bijten, om jezelf in liefdevolle waarheid te beschermen. In contact staan met je hart (en ziel) en voor liefde kiezen, dat kan alleen als je in 1e instantie kiest voor zelf-liefde. De waarheid van je hart volgen betekent soms dus ook een ander teleurstellen. Kijk altijd eerlijk naar jezelf, je gevoelens en je handelingen, volg de weg van je hart, ook al is dat niet de weg van de maatschappij of verwachtingen van anderen, zolang je jezelf of een ander wezen niet schaadt, volg je eigen hart.. 

 

Met aandacht leven, is ook bewust worden van jouw hart-gevoelens, wat voel je? Volg je je hart? Waarnemen van gevoelens en doorvoelen helpt je in deze dimensie om bewuster te leven. Wees bewust van je handelingen, gedachten en je gevoelens.

 

 

Spontaniteit verhoogt frequenties.

 

Spontaniteit verhoogt frequenties.

In 3d wordt spontaniteit vaak als onvolwassen gezien. Kinderachtig is een woord die men ook wel gebruikt als je bijvoorbeeld spontaan begint met zingen of dansen als je een muziekje hoort.

 

In de ruimere dimensies, ook wel 5d en 6 d genoemd, wordt ook vaak serieus gesproken over hoe men lichter kan leven, waarbij spontaniteit niet meegenomen wordt. Spontaan zijn is juist diepgaand in verbinding staan met de schepper, het vertrouwen hebben dat je mag zijn wie je bent, dat je spontane lieve en vriendelijke opmerkingen maakt omdat je jezelf vrij voelt om te delen. Delen, vrijheid en vriendelijkheid zijn juist aspecten van de 5e dimensie.

 

Juist als je spontaan bent doe je dingen zonder na te denken, misschien daarom dat men dit in de 3d maatschappij kinderachtig noemt, want je denkt niet na. Alleen juist doordat je niet nadenkt over een vriendelijke spontane opmerking of actie maakt dat je vanuit de flow leeft, vanuit je hart! Als je bewust in het leven staat, bewust bent van je vriendelijke aard en de liefde voor jezelf -en zo ook voor de ander -, is spontaniteit iets wat de frequentie enorm verhoogt. In de matrix wordt kracht vaak ontkracht, wees hiervan bewust.

 

Je hoeft jezelf niet te bewijzen dat je ondanks je spontane flair niet kinderachtig bent, dat je diep gedoken hebt en waarheden en schatten hebt gevonden. Dat je weet hoe dingen werken daar, in de onder, midden en de bovenwereld. Dat je kan zien onder de wateren en achter de sluiers van dit bestaan, dat je weet wie je bent, namelijk een multidimensionaal wezen van licht!

 

Resonantie

 

Er zijn ook boeken die zijn geschreven vanuit een hoger bewustzijn, deze resoneren vaak met de 5e sfeer of hoger. Diverse boeken over Sjamanisme, oude inheemse volken, deze verhalen nemen je mee op reis in je hart.

 

Neem waar zogezegd, mediteer of wees gewoon stil en wees creatief, heb jezelf lief. Wandel onder de sterren, kijk naar de schitteringen van de sterren in de avond voor je gaat slapen. Voel de sterren en de maan, de stralen op je lichaam.

 

Creatief bezig zijn, tekenen, schilderen, dansen, muziek maken, als je creatief bezig bent verhoog je je frequentie vanzelf, het werkt hetzelfde als mediteren, als je ontspannen met iets creatiefs bezig bent waar je plezier aan beleeft verruim je het veld, het wordt stiller in je hoofd. Dit dagelijks doen, maakt dat je makkelijker contact maakt met je hartbrein.

 

Leef zoveel mogelijk in het nu, denk niet teveel aan morgen of volgende maand of volgend jaar, dit kun je oefenen door je gedachten waar te nemen en je af te stemmen op je Hoger zelf. Door in het nu te leven verhoogd je frequentie, want de rechter-hersenhelft krijgt ruimte, Je denken (linker-hersenhelft) moet wel een stap terug doen, gedachten gaan langzamer, omdat je in het nu leeft. 

 

Luister en voel de liefde voor jezelf; Muziek>  432 HZ    >>>   https://www.youtube.com/watch?v=ZI4746iRqIM 

 

 

Boekentips: 

 

Arie Verwoert                          * De ontrafeling

Searching Deer                       * Het kosmische web en de sjamaan

De kracht van waarneming  *  Penny Peirce

Nefratete                                 * Joke Bouwsma

De hoeders van de aarde     * Albert Viveldo

Hippie                                      *  Paulo Coelho

Inwijding                                  * Elisabeth Haich

Linda Wormhoudt                 *  Kind van de wegen ( 3 delen) 

Zielensprong                           * Guido Bindels

Meester van de dromen       * Olga Kharitidi  

 

 

Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd of openbaar gemaakt worden.