Er was eens een godin in alle vrouwen. Vrouwen gebruikten ooit meer van hun rechter brein om te overleven, voor intuïtie en voor genezing, maar tegenwoordig geloven vrouwen niet dat ze deze krachten hebben. Generaties geleden werd het goddelijke vrouwelijke aanbeden en vrouwen groeide op met deze natuurlijke eigenschappen als een van de belangrijkste vaardigheden om te kunnen leven. Vrouwen werden vereerd en gewaardeerd in de samenleving, net zoals de man gerespecteerd en gewaardeerd werd om zijn talenten. In ieder geval leefden ze beide in overeenstemming met de natuur en daardoor stonden ze ook dichter bij hen eigen natuur.

 

Ook in Nederland hadden we vroeger een Godin die dagelijks aanbeden werd. De grote Moeder noemt men ook wel het archetype van alle Godinnen. Maar soms kun je je afstemmen op de eigenschappen van een bepaalde Godin, om bijvoorbeeld de krachten die zij representeert meer in jezelf wakker te maken. Zo maak je innerlijke Godin wakker. Je zult merken dat je eigen zesde zintuig krachtiger wordt. Laten we die mooie en bekrachtigde Godin in ieder van ons wakker maken. Omdat we het evenwicht van Aardemoeder in ons hart houden. De Godin geeft haar kracht niet weg, ze houdt zich eraan vast.

 

Er zijn dus vele Godinnen die in de oudheid aanbeden werden.  Zo was er in Nederland o.a. een Godin genaamd Nehalennia die vooral in de provincie Zeeland aanbeden werd. In dat gebied zijn veel altaren en drie tempels gevonden die aan haar gewijd waren. Zij was waarschijnlijk gezien haar attributen -hoorn des overvloed - en appels- de Moeder Godin van dit gebied. Rond 200, de tijd waaruit de gevonden altaren en beelden stammen, werd Nehalennia vooral vereerd als beschermster van reizigers en handelaren in het Noordzeegebied. 

 

Lang geleden kwam er een tijd van verandering en verschoof de energie naar mannelijke dominantie. De religies werden uitsluitend geleidt en bekrachtigd door mannen, deze zochten naar manieren om de aanbidding van de Godin en de goddelijke vrouwelijke vaardigheden neer te halen en te onderdrukken. Omdat de kracht van de mensen -volgens de kerk - buiten hen lag en niet in zichzelf, zodat mensen afhankelijker werden van het systeem. Er is toen langzaam aan een grote onbalans ontstaan, in het nieuwe tijdperk is het de bedoeling dat de vrouwelijke eigenschappen ook weer deel gaan uitmaken van onze samenleving. 

 

De vrouw brengt leven voort, moeder aarde is vrouwelijk, zonder haar kracht geen voedsel of nieuwe kansen. Zonder de moeder, het vrouwelijke, kan er niets doorgegeven worden en/of voortbestaan. Eer je innerlijke Godin, maak er dagelijks een momentje voor vrij. Je ziet wel steeds meer vrouwen interesse krijgen voor intuïtieve ontwikkeling, omdat er een punt komt waarin je ziet dat het denken (het mannelijk rechter-brein) niets meer oplost en geen bijdrage meer levert in je leven. De kracht van stilte, innerlijk weten en zachtheid voor jezelf, liefde voor jezelf en je omgeving, zijn krachten van de Godin. Eer je/de innerlijke Godin.

 

Dit geld net zo goed voor mannen die vastlopen en merken dat het denken hen niet meer kan helpen, ook zij zullen in de stilte contact kunnen maken met de Godin, de grote moeder ook genoemd. Want ook de mannen zijn door de komst van de kerk afgesneden van hun innerlijke natuur. De man moet in deze tijd op aarde een groot ego hebben lijkt het, maar de ware kracht van de man zit juist in zijn hart! Ook hij heeft veel baat bij de inzichten en het oude geloof van Goden en Godinnen, hierdoor komt ook hij dichter bij zijn innerlijke natuur.

 

Maak opnieuw verbinding met de Godin, met Moeder Aarde. Dit doe je makkelijker als je je verbindt met de natuurlijke wereld om ons heen (de lente is een prima tijd hiervoor, de nieuw geboren lammetjes, eendjes enz...) verwelkom het met liefde. Vertrouw op je zesde zintuig en vertrouw erop dat de de Aarde je leidt en beschermt.

 

Daarbij is het ook leuk om je te verdiepen in de godinnen die zo bekend waren en oprecht aanbeden werden. Telkens als hier kennis van neemt  (elke Godin staat voor bepaalde aspecten) archetypen, dan raak je automatisch iets aan in jezelf, door een aanraking wordt iets zichtbaarder en kan dit meer gaan leven. Het boek " De ontembare vrouw" is een mooi voorbeeld. Lees de recensies eens? Dit boek raakt vooral vrouwen, de vrouwelijke geschiedenis, het collectieve zit in ieder van ons en bij veel mensen komt er heel veel los bij het lezen van dit boek. Maar ook gewoon informatie over godinnen opzoeken kan al een trigger zijn. Zo heb ik zelf laatst ook weer een nieuwe Godin ontdekt, die mij nog onbekend was, superleuk, zij is erg welkom in mijn leven! 

 

 

Inspiratie boeken:

 

Nieuw licht op Nehalennia > Annine E. G. van der Meer

Het Magdalena Manuscript >  T. Kenyon

De verboden vrouw spreekt > Pamela Kribbe

De ontembare vrouw > Clarissa Pinkola Estes

 

Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd of openbaar worden gemaakt.