Droomduiding

 

De informatie en inspiratie om te luisteren naar je dromen is een mooie manier om je bewustzijn en frequentie in het licht te houden, omdat jouw dromen je alles vertellen wat je onderbewuste aan de oppervlakte wil brengen.

 

De meeste mensen dromen en deze vertellen alles over je psyche, staat van welzijn, je drijfveren en de keuzes die je maakt in het dagelijkse leven. Ze kunnen antwoorden geven op vragen, oplossingen bieden en de kern van een probleem laten zien, nieuwe ideeën aandragen, je diepste wensen kenbaar maken en laten weten wat je nodig hebt in het dagelijkse leven. Dromen zijn Kracht! De snelweg naar bewustwording en een gelukkig leven is het begrijpen van je dromen.

 

Een droom is een aanwijzing vanuit je onderbewuste wat iets probeert duidelijk te maken of iets probeert te verwerken. Waardevolle informatie die we in de westerse maatschappij vaak afdoen met; rare droom gehad vannacht!? Jammer want een goede droom vertelt je precies wat je nodig hebt en geeft onmiskenbare aanwijzingen of je op jouw zielen-pad bevindt en/of wat er voor nodig is om dat weer te zijn.

 

Je kunt een droom laten verklaren als je wilt weten wat je droom betekent. Heb je een herhalende droom dan is het zeker een aanrader om deze te laten duiden, want je droom -gidsen - herhalen deze droom niet voor niets! Een lijst met betekenissen van dromen alleen is niet genoeg om dromen te duiden. Hiervoor gebruik ik zelf bijvoorbeeld, buiten mijn kennis van de dromen psychologie, ook mijn heldere/intuïtieve weten en mystieke kennis waardoor ik de beeldspraak van het onbewuste op de juiste wijze kan vertalen.

 

Als je bewust leeft en in het dagelijkse leven ook aandacht geeft aan je gedachten worden je dromen ook helderder en hierdoor ook je pad in dit leven. Het pad van leven zoals het bedoeld is, namelijk vreugdevol en liefdevol leven. Voor een ieder is dit een individueel pad en deze verschilt altijd per persoon. Een psycholoog gaat van een standaard uit qua normen en waarden, maar de boodschappen van je ziel kunnen iets heel anders aangeven/willen in dit leven. Daarom kan het verdiepen en laten analyseren van je dromen je vaak veel meer duidelijkheid geven dan de reguliere zorg dat doet.

 

Heb jij een steeds terugkerende droom, een droom die je bij blijft, of een droom waar je meer over zou willen weten?

Je kunt via het contactformulier een berichtje sturen. Wil je eerst wat voorbeelden lezen van mijn werk? Lees dan hieronder even verder. 

 

 

Voorbeelden droomduidingen.

 

ik heb een merkwaardige droom gehad, deze nacht. Ik was heel mooi aangekleed, maar dan niet van deze tijd, en was heel mooi, ik sliep dan op de vloer van de wc bij mijn ouders thuis eigenlijk, en terwijl ik sliep, was er veel bloed uit mij gekomen, ik bloedde enorm op de vloer, maar bleef slapen, en dan stond ik op. En bekijk ik me in de spiegel, terwijl ik nog dood aant bloeien was, maar toen hield ik met mijn hand de bloedingen tegen en in de spiegel zie ik mezelf als een oude mooie vrouw, mezelf maar dan in een oudere versie...dus dat was wel effe verschieten, voor de rest gebeurde er niets, dus weet niet zo goed waarvoor dit staat. Graag meer uitleg...

 

Mooi aangekleed is de buitenkant. Bloed staat voor het teken dat men geestelijk is gekwetst zonder dat men dit zelf wil( of kan) bekennen ALs het bloed uit het eigen lichaam stroomt kan dat ook betekenen dat je door iemand wordt vernederd. Slapen duidt op onoplettendheid in ons leven en daardoor misschien een kans hebben verspeeld. In de spiegel kijken, een blik op je innerlijk werpen, op positieve en negatieve zaken en je vindt jezelf terug, waarbij net als bij een foto de fouten retoucheert. Zichzelf oud zien terwijl men nog jong is betekent; een rijpingsproces is afgesloten.

Algeheel, een vernedering of diepe pijn heeft je geraakt maar je was toen niet alert (om wat voor reden dan ook) en daardoor kon je het laten gebeuren. Deze wond wordt schoongespoeld –je bloed-, eerst onbewust en later -wakker worden- bewust. In het proces -tijdens het bloeden - wordt je er alert op en je beseft dat jij zelf de macht hebt om het te stoppen.  Dmv het handopleggen.
Dan in de spiegel zie je dat je het zelf heb laten gebeuren (bv niet voor jezelf opgekomen bent of geen actie hebt ondernomen)en je overziet je eigen gebreken daaromtrent en weet dat je erg gekwetst bent en beseft dat jij Nu weer de macht over jezelf hebt, waardoor er een proces afgesloten kan worden.
Herkenbaar?

je kunt het heel duidelijk uitleggen, het is alsof je in mijn ziel heb gekeken of het begreep wat ik doormaak.
ja, het is allemaal heel herkenbaar wat je me hier verteld hebt over mijn droom, had niet gedacht dat het hierover gaat, maar ik weet waarover het gaat...
bedankt!

 

Ik zit met een geitje op schoot dat nog onder de anesthesie zit van de dierenarts. Mijn blik gaat uit naar een kerkje waar we vroeger altijd bijeenkomsten hadden. Er staan prachtige religieuze afbeeldingen van glas en lood voor de ramen die me naar binnen lokken. Want ik weet dat dit pand gesloopt moet worden. Zou ik dat glas en loop nog kunnen redden zodat we nog mooie herinneringen hebben ?
Ik leg het geitje langs me neer en loop naar de voordeur, tot mijn verbazing is deze deur aangeleund. Ik herken nog een rozenkrans van mezelf alsook spullen van de kerk en van de eigenaresse zelf. Ik loop de trap op en er ligt zelfs een zilveren broche met dieppaars amethist. De hele woning is nog ingericht. Ik pak iets van de muur en daarmee activeer ik de alarmering. Waarom is de boel niet gewoon leeg gehaald, en waarom is er alarm op een voor mij bekende plek ??? De telefoon gaat en ik wil deze opnemen. Maar aangezien ik geen Portugees spreek kan ik de situatie niet uit leggen. Ik besluit dat ik moet wachten en desnoods de politie te woord moet staan. Ik realiseer me dat mensen waarvan ik hou, van mijn gemeenschap, teleurgesteld zullen zijn omdat ik de alarmering heb laten afgaan. Ik voel me schuldig terwijl ik alleen maar dierbare spullen wilde behoeden voor vernietiging. Ik loop teleurgesteld retour naar het geitje waar nog alles goed mee is. En met het beestje op schoot wacht ik af wat er verder gaat gebeuren ?!

 

Geitje kan betekenen dat er iemand is in ons dagelijkse leven voor wie wij niets goed kunnen doen of kan staan voor mekkeren, dit geitje is stil omdat hij verdoofd is. Wie in een kerk zit is op zoek naar rust en innerlijk evenwicht. Het kan wijzen op onzekerheid in het leven, het kan betekenen dat je troost zal ontvangen wanneer je in een godshuis bevindt.
Religieuze symbolen brengen je in contact met je persoonlijke waarheid.
Alarm kan betekenen dat je je ergens over opwindt.
Telefoon waardoor je niets kan zeggen omdat ze je niet verstaan.

Hoe ik dit samenvat is dat je jouw innerlijke eigen waarheid niet goed weet uiten, je bent ergens stil van binnen en weet niet hoe je je innerlijke waarheid kan vertalen in woorden. Of er is iemand in je omgeving bij wie je niet kan zeggen en zijn wie jij bent? Hierdoor heb je het gevoel dat de mensen op je heen niet goed begrijpen wie jij bent. Je voelt je onzeker hierdoor en dat is niet nodig want je bedoelingen zijn alleen maar goed. Is er iets in je leven gebeurd waardoor jij stil bent geworden? Een soort verdoving van je geest? De kerk laat je zien dat je de verbinding met jezelf weer aan kan gaan. Het Goddelijke in jezelf.
Het alarm laat je weten dat je innerlijk er mee worstelt en het tijd is om gewoon jouw
eigen waarheid uit te spreken, zonder erover te denken, vanuit de stilte in je hoofd, spreken
vanuit je hart. Mij lijkt de droom een teken dat het belangrijk is dat je je gaat uitspreken en niet onzeker wordt van of door andere mensen die jouw niet kunnen verstaan. Zolang jij jezelf kan verstaan en je probeert te zeggen wat er innerlijk in je omgaat is het goed. Als er iemand in je omgeving is voor wie het nooit goed is, probeer dan niet om je best te doen. Wees gewoon jezelf. Je zult spiritueel groeien als je hiermee aan de slag gaat. Misschien ontvang je ook troost vanuit een geloof en van hieruit ook kracht om te leren te zijn wie jij bent en dat
ook te kunnen verwoorden.

 

Nou, dat is de spijker op de kop !
Dit probleem met communicatie, stil zijn, letterlijk verstijven, zelfs dagen totaal geen stem meer hebben, dat heb ik al tientallen jaren. Hoewel ik het gevoel heb dat er binnenkort een "doorbraak" komt. Jammer genoeg weet ik dit proces niet te bespoedigen ?
Dan mag ik hopen dat er vaker een alarm belletje gaat rinkelen, ha, ha.
Super bedankt voor deze uitleg, mooi !!

 

 

Ik moet iemand rijles geven. Terwijl ik de deur open maak zie ik dat er een reusachtig insect zit met grote rode ogen en haren op de poten. Ik waarschuw degene omdat ze een kat bij zich heeft en het lijkt dat het insect op haar gaat zitten. Maar nu rent het beest naar mij toe en kruipt in mijn rechterarm. Het is zo zwaar dat ik amper mijn arm kan bewegen. Ik maak met grote moeite draaiende bewegingen en zo vliegt het beest er uiteindelijk uit. Mijn arm voelt als verdoofd.
Ik zou graag de betekenis hiervan willen weten ?


Iemand rijles geven, is dat je in aanraking komt met iemand, die jij iets wil leren (of moet doen bv in je werk ofzo) gezien jij achter het stuur zit, bepaal jij ook waar jullie heen rijden.
Insecten die in de droom verschijnen zijn meestal de diertjes die in het waakbestaan ons de kriebels geven. Het is dan ook vaak een teken dat de geest van de dromer behoorlijk geprikkeld is. Er is dus iets wat op je zenuwen werkt, en het is levensgroot! Jij ziet het wel maar beschouwt het eerder als normaal (je schikt er even van en waarschuwt dan je medereiziger ivm de kat) Het lijkt erop dat iets wat je irriteert, je last van hebt, zodanig in je energie vast gaat zitten dat je er actie voor moet ondernemen om deze energie uit je te laten ) bv , energie van iemand die je irriteert, boosheid, verdriet of anders. Het kan ook voor een persoon staan die je zodanig op je zenuwen werkt dat je daar beter geen energie meer aan kan besteden.


Tja, ja, hier wordt ik een beetje stil van......
Het lijkt een klein onbeduidend stuk van een droom maar ondertussen...........bedankt voor de verklaring.
Het wordt tijd dat ik iets tegen die "insecten" ga ondernemen.

 

 

Ik droomde dat ik samen met mn ex man in hetzelfde huis woon.
Hij op de boven verdieping en ik in een soort kelderverdieping.
Het is al heel lang geleden dat ik nog eens buiten kwam, ik doe voorzichtig de deur van mijn verblijf open, kijk even rond en ga dan voor een wandeling.
Op de terugweg zie ik in de verte mn ex komen aangestapt, ik haast me heel erg dat ik terug naar binnen kan. Eenmaal binnen doe ik de deur op slot en dan valt plots de sleutel op de grond, onder de deur is een grote opening, de sleutel valt daaronder.
Ik voel met mn hand waar de sleutel ligt en vind meteen ook een hele grote sleutel die daar ligt, een hele rare met tanden langs beide kanten, zoals van een bankkluis, maar groot en oud model, zou kunnen zeggen, antiek.
ik kijk heel verwonderd naar die sleutel en vraag me af waar hij voor dient.
Dan plots hoor ik iets en zie opeens mijn ex daar wat verder op staan,
hij staat daar gewoon, ik weet niet langs waar hij binnen is geraakt.
maar ik ben bang, de manier waarop hij daar zo staat jaagt me schrik aan, heel erg.
ik krijg echt de daver op het lijf.
Daar stopt de droom.

 

Dromen over een huis staat voor jezelf, ook zo je ex verteld altijd iets over jezelf, je onbewuste. Dromen dat je je in een kelder bevindt geeft aan dat je hoopt iets aan het licht te brengen, iets dat de geest balast en dat men wil kwijtraken. De boven verdieping staat voor geestelijk zelfverzekerd. De deur die open gaat betekend een kans en een wandeling staat dat u graag een rustig en kalm leven wilt. Je wordt erop gewezen dat alles wat teveel is werk of liefde, schadelijk kan zijn.
Sleutel staat voor een geheim of dat een reis niet door kan gaan omdat we aan onze plaats gebonden zijn. Je vindt de sleutel en die ziet er antiek uit, wat wijst op een oude energie, je verwondering hierover kan betekenen dat je bewust wordt, de sleutel kan deuren openen, je angst letterlijk overwinnen. Je bent bang in je droom voor je ex, dat staat voor angst voor het mannelijke deel in jezelf, angst is een reflectie van gevoelens uit het dagelijkse bestaan. Echter met de sleutel geeft de droom aan dat je de angst kan overwinnen. In de droom staat je ex voor zelfverzekerd , daar kijk je tegen op? Als je hem aan ziet komen haast je je terug en doet de deur op slot. Dit geeft aan dat je laat leiden door een ander en door je angst. En deze droom geeft aan dat je daar nu klaar mee bent. Je kan leven naar je eigen inzichten. Je bent goed zoals je bent, geloof in jezelf!
Ontwikkel het mannelijke deel in jezelf, dit kan je doen door meer voor jezelf op te komen, assertiever te worden en bij jezelf te blijven.

Hartelijk dank voor het antwoord, ja ik kan me er zeker in vinden
dat de vondst van een sleutel een oplossing zou zijn, dat was het eerste wat ik dacht toen ik wakker werd, en ik hoop dat het ook zo zal zijn.
mijn ex was niet een zelfzeker persoon, maar wel een 'mooiprater' , waardoor hij voor de meeste mensen als zelfzeker overkwam. ik heb jaren met leugens moeten leven, dus ja, het wordt tijd dat ik assertiever word
dank voor de uitleg

 

Ik had vannacht een droom die me zwaar is gevallen en ik de uitleg voor mezelf misschien niet goed uitleg, ik hoop dat je me kunt helpen hiermee? Afgelopen nacht, na drie avonden geruzied te hebben met mijn exvriend, en me waardeloos voelde omdat het me niet lukt hem los te laten, waar ik me ook voor schaam....
droomde ik dat ik in een helikopter zat en daar merkte dat ik dood gemaakt zou worden. ( door een hogere macht? )
De piloot zou over een torenspits vliegen en daardoor zou ik komen te overlijden. Ik was wel bang maar was dat meer voor de pijn die ik misschien zou lijden.
Maar ik wist of hoopte dat dat maar kort zou duren.

Naast mij zaten nog wat personen maar ik weet niet wie dat waren.
Ik wist ook dat ik geen andere keus had dan het te aanvaarden.
Toen de helikopter de torenspits naderde vloog hij er opeens links omheen.
Ik wist niet zeker waarom dat gebeurde, de piloot probeerde het nog een keer en toen gebeurde precies hetzelfde!
Ik dacht, 'misschien is het mijn tijd nog niet? '…. Ik begon te bidden dat ik geen pijn zou lijden, dacht dat de derde keer wel 'raak' zou zijn. En opeens vloog de helikopter weer voorbij de spits van de toren. Even later was ik beneden in een ruimte met een gezellig gedekte tafel waarop kaarsen en wijnglazen, en gebak!
Het bleek dat mijn overleden moeder, die ik ook blij zag lachen, mij gered had van de dood en dat we dit zouden vieren. Er waren nog 1 of 2 mensen bij maar die zag ik niet. Ik voelde wel een soort band met hen.

 

Snap dat je schrikt van een droom als deze, maar dat is niet nodig hoor.
Dromen over een doodsvonnis , wordt deze over ons uitgesproken , betekend dat wij onze instelling ten opzichte van het leven moeten wijzigen. Als je droomt dat je op een of andere manier angst ervaart, is dit veelal een reflectie van gevoelens uit je wakend bestaan. Onderdrukte gevoelens, onverwerkte emoties, walging en vijandigheid kunnen een angstdroom opwekken. De piloot staat voor iets of iemand die jij macht geeft om jouw leven te besturen. Het betekend dat je zelf het hef in handen moet nemen en te weten dat jij degene bent die bepaalt welke weg je neemt in het leven. Een onbekend persoon in je droom vertegenwoordigt een verborgen en onderdrukt gedeelte van jezelf. Bidden staat voor bakzeil halen of een weergave van het idee dat we onszelf moeten helpen door hulp buiten onszelf te zoeken. Een toren in je dromen staat voor hoge verwachtingen en aspiraties.


Hoe ik dit  vertaal is dat je ergens bang voor bent of recent was! in het dagelijkse leven, zoals het spreekwoord, de mens lijdt het meest door het leiden dat hij vreest. Want uiteindelijk in de droom vliegt de heli telkens langs de spits van de toren. Ook kan het dat gezien het verdere verloop van je droom, je echt iets angstigs hebt meegemaakt waarbij je beschermd bent door je moeder. Want gezellig gedekte tafel, staat voor gasten die zullen komen en die goed ontvangen moeten worden en vertegenwoordigd ook, order uit de chaos te scheppen. Over kaarsen dromen betekend dat we opheldering willen met betrekking tot iets dat we niet begrijpen. Kaarsen op een taart betekend de overgang van het oude naar het nieuwe. Gebak is zoetigheid staat voor sensueel genot. Een tuin staat voor het meest besloten gedeelte van de geest. Je moeder zien, zij heeft een boodschap voor je; lachen staat voor de opluchting van de geest dat een lastige situatie voorbij is. Ik voel zelf dat zij je zeker beschermd (heeft) met een lastige situatie en over je waakt.

 

Bedankt voor je uitleg! Hier kan ik wel wat mee. ben erg blij met deze uitleg want al weet ik dat ik uiteindelijk ( nog ) niet dood hoefde, ik was echt bang van wel

 

 

Ik droomde vannacht dat ik door een weerwolf werd gebeten. Ik was in mijn slaapkamer en voelde eerst een soort druk, tegenwerking van bovenaf. Het leek een soort hand die me tegenhield. Na een aantal pogingen gaf ik me gewoon over een de weerwolf en die beet, ik was niet bang het voelde ook niet angstig maar juist heel erg rustgevend.
Normaal ren ik altijd weg in dromen voor weerwolven maar nu totaal niet, het was juist heel erg positief, en vredig.
Wat kan deze droom betekenen?

Dromen of visioenen waarin je wordt gebeten door een weerwolf vertelt je over snelle veranderingen, transformatie en tweelingzielen die elkaar accepteren. Je kunt lief hebben, innerlijk hetzelfde zijn en binnenkort nieuwe mensen gaan ontmoeten. Een andere uitleg is dan ook tevredenheid met de situatie, acceptatie in welke vorm dan ook. Het ervaren van aanpassingen, transformatie, innerlijke veranderingen maar ook uiterlijke veranderingen. Omdat je niet meer wegloopt, geeft aan dat de confrontatie aangaat met eventuele angsten of onderdrukte gevoelens waardoor er iets van je afvalt, je voelt je lichter en meer in balans.

 

Hallo,
Bedankt voor je antwoordt, het klopt wel dat ik mijn angsten en problemen nu onder ogen durf te komen.

 

Examen

Ik droomde vannacht dat ik examen moest afleggen , ik kende er geen snars van en ik wist zelfs de vakken niet waar ik examen over had .. er waren 3 examens en ik dacht dat het maar 1 was .. ik ga naar beneden omdat het pauze was , en we lopen onder een brug , val ik daar net met mijn nette kleren in de modder , op mijn buik .. ik kon er echt mee lachen en de anderen die naar mijn stonden te kijken ook !

Droom je dat je een examen maakt, dan ben je bang om te falen, je kunt zelfs een perfectionist zijn.
Droom over een brug over water staat voor een conflict in emoties en een brug staat altijd voor overgang van het een naar het andere. Modder op je kleding staat voor iemand die je reputatie probeert aan te tasten of je hebt behoefte aan reiniging.

Samengevat, maak jij je dus (onbewust) ergens druk over, onbewust bang dat je niet voldoet. En als het straks voorbij is, even door je emoties bent gegaan,- ga je er makkelijker mee om, omdat blijkt dat je erom kan lachen net zoals degene erom heen dat staat dan weer voor; Je wordt omringd door goede vrienden en bent succesvol in het leven.

Ik had een sollicitatie gesprek
En ja het klopt wat je schrijft !!
Dank je wel!!

 

Hallo, ik heb een onsamenhangende droom gehad zoals wel vaker. alleen deze keer heb ik het meteen opgeschreven.
Ben erg benieuwd wat hier de betekenis van is.
Droom: Ben popcorn aan het schieten net zoals lasergun maar dan met popcorn, veel popcorn lekker en vers. Ik ga bier halen en in een winkelwagen doen we de lege flessen. we hebben erg veel lol en zijn aangeschoten (we = ik met een vroegere gewone vriend) samen werden we aangesproken door iemand die kijken kwam. schuldgevoel en van alles verzinnen of we toch niet door konden gaan.
7 veren moesten er gepakt worden. er waren heel veel witte maar ik wilde perse ook gekleurde. 4 witte veren gepakt, 1 geel, 1 oranje en 1 bruin.
na een aantal dagen wilde ze met me praten ( wie ze is weet ik niet wel is mijn bazin ook in beeld) Wilde zelf perse weten waarover er gepraat moest worden zodat ik me kon voorbereiden. ze wilde weten of iemand de mogelijkheid had om zich zelf te kunnen ophangen. dit moest gecontroleerd worden en de omgeving was helemaal van hout en overal houten speelhuisjes.

Toen schrok ik wakker was rond 4.20 uur

Over verse popcorn dromen staat voor aangename gebeurtenissen in het leven.
Dromen over drinken, aangeschoten staat voor onzekerheid. Misschien zijn er aangename gebeurtenissen die je uit de weg gaat? Gezien je de popcorn wegschiet en de duiding drinken onzekerheden aangeeft. Veren staan voor vrijheid en geluk, witte staat voor zuiverheid maar je wilt ook meer vreugde in je leven. Omdat je heel graag ook kleurige veren wil hebben. Meer diversiteit in je leven is wellicht een verlangen?
Het bericht betreft de vrouw die met je wil praten, de vraag van die mw, controleren, , kan betekenen dat karaktereigenschappen van haar overeenkomen met die van jouw maar dat je deze wegdrukt, of niet bewust van bent, controle houden over je leven, alles onder controle hebben betekent geen vertrouwen in het go with the flow, vrijheid, . De vrouw kan iets van jezelf laten zien, betreft het onderwerp: kan slaan op jouw schuldgevoel. Misschien heb je een schuldgevoel over jezelf als je een keer los gaat, met vreugde en drank? Je behoefte aan vrijheid om te doen wat je wil, zonder oordeel van jezelf of een ander, dat geeft deze droom denk ik aan! Kan je dat plaatsen? Innerlijke vrijheid , daar vraagt je ziel om.

 

Dank je wel.
Dat kan ik inderdaad wel plaatsen.