* 20 januari 2020 *

 

Vrouwelijke en mannelijke energie

 

2020 is een jaar voor het toelaten van de vrouwelijke energie in jezelf en in de wereld, bij de meeste mensen overheerst de mannelijke energie, niet bij iedereen! Het gaat om balans en dmv deze oefening breng je de beide hersenhelften meer in balans.

 

Ieder mens heeft mannelijk en vrouwelijk energie, de mannelijke energie heeft -sinds de kerk geïntroduceerd werd - de hoofdrol gespeeld,  > kracht, hardheid, dominantie, presteren, aanzien. oorlogen enzovoort. Wij  -hier in de Westerse wereld - zijn voornamelijk aan het denken en vergeten de stilte, het intuïtieve. Hierdoor raken mensen vaak overbelast en ontevreden.

 

De vrouwelijke energie bevindt zich in de rechterhersenhelft en de mannelijke energie in linkerhersenhelft. Het is ook voelen en denken, deze 2 moet je niet als tegenstellingen zien maar als iets wat je beide nodig hebt en het best functioneert in verbinding met elkaar.

 

Als 1 energie extreem overheerst raakt alles in onbalans. De mannelijke energie kan niet zonder het vrouwelijke en vica versa. Kijk naar de chaos in de wereld en waaruit deze voortkomt, hardheid en prestatiedrang voeren de boventoon en de leiders van deze wereld missen duidelijk de krachtige en empathische (liefdevolle) vrouwelijke energie waar de intuïtie grote waarde heeft.

 

Wij -met zijn allen- kunnen meewerken aan balans, wij kunnen helpen de collectieve dimensie positief te voeden * door de balans van vrouwelijke en mannelijke energie in onszelf te integreren zal in het collectieve veld ook zijn uitwerking hebben.

 

Als de vrouwelijke energie helemaal weggevaagd wordt overleven we het hier niet op onze planeet. De vrouwelijke energie van zachtheid en liefde in jezelf toelaten betekent niets anders dan; lief zijn en mededogen hebben met al je gevoelens. Niets van je gevoelens afwijzen maar liefdevol omhelzen. Zo heel je jezelf en krijgt meer balans. En zo komt er ook meer vrouwelijke energie in de wereld.

 

2020 is een belangrijk jaar voor balans in deze energieën. De vrouwelijke energie mag veel meer de ruimte krijgen en meedoen in deze wereld! 

 

Het heilige huwelijk stond vroeger niet voor een huwelijk zoals wij dat nu kennen, - welke dus was opgelegd door de kerk - de meeste mensen zijn daar niet bewust van maar ik denk dat dit wel van belang is om te weten, dit opent innerlijke kanalen van oude kennis die weer van belang voor een hoger bewustzijn (ik zal er later nog een artikel over schrijven.)

 

Het heilige huwelijk stond in de oeroude heilige geschriften (en ook in de alchemie) voor BALANS in jezelf, het harmonische samengaan van je linker en rechterhersenhelft, tussen mannelijk en vrouwelijk. Als deze 2 energieën vloeiend in elkaar overgaan ondersteunen en respecteren zij elkaar. Als je hier vroeger in slaagde deze energie te balanceren was dat een grote prestatie.

Je was geslaagd voor het heilige huwelijk. Als je leefde vanuit balans met je linker en rechterhersenhelft, het vrouwelijke en het mannelijke dat was dat van grote waarde, omdat men in die tijd wist dat balans van het individu ook doorwerkte in de harmonie van alles om het individu heen, wat iedereen ten goede kwam.

 

In de oude tijd was deze prestatie dus van grote waarde. Hierdoor kwam je op de trede van de alchemie een stapje hoger, oftewel je bewustzijn werd minder dicht, je bewustzijn werd ruimer en helderder en ging over naar een andere dimensie. 

 

Wil jij dit ook proberen?

 

Een goede en mooie meditatie om deze energie in jezelf  te balanceren is de omgekeerde 8 oftewel het lemniscaat visualiseren in je voorhoofd. (zie afbeelding hierboven)

Voordat je begint haal een paar maal rustig en diep adem, zit ontspannen en scan je lichaam even met je gevoel, voel je ergens spanning, geef hier dan aandacht aan, bekijk het, voel het, laat het er zijn en vervolgens visualiseer je licht op de plek. Voel je je klaar om te beginnen?

 

Het lemniscaat

 

Het lemniscaat is een krachtige afbeelding van energie. Ga met 3 vingers op je derde oog staan. Vervolgens ga je met je vingers de lijnen rondom je ogen  - zoals de afbeelding hierboven- trekken. Langzaam en bewust.

 

Doe dit 9 maal en dan nogmaals 9 x de andere richting op.

 

Nu zonder vingers ga je in gedachten je hoofd in. Volg de lijnen van het lemniscaat dan in je hoofd in gedachten. Visualiseer dit lemniscaat en volg de lijnen. Lukt dit niet direct probeer dan eerst dit op je voorhoofd en ga langzaam je hoofd binnen.

 

Als je dit een paar keer hebt gedaan kun je op elk moment in je leven, terugvallen in deze meditatie. Zit je bv in een gesprek met iemand die volledig uit zijn linkerhersenhelft communiceert, doe dan in gedachten deze korte meditatie.

Hierdoor blijf jij in ieder geval in balans en misschien pakt de ander (met wie je in gesprek bent)  het wellicht  ook op, je laat balans zien, voor degene misschien niet bewust, maar het kan zeker binnenkomen. 

 

Super ontspannen muziekje erbij? https://www.youtube.com/watch?v=EaUM630oEjo 

 

 

Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd of openbaar worden gemaakt.